Manillen op Whisthub

Beste manillers,

Zoals jullie wellicht vernomen hebben is de website manillen.online ermee gestopt. In samenspraak met Thomas, de oprichter van manillen.online, is er besloten om spelers aan te raden over te stappen op Whisthub.

Whisthub is in december 2019 begonnen als een website om online te kunnen whist à la couleur. Sinds maart 2021 is het ook mogelijk om te manille op Whisthub. Deze pagina heeft als doel jullie wegwijs te maken op Whisthub en enkele meest gestelde vragen te beantwoorden.

Kan je echter niet wachten om opnieuw te beginnen spelen? Klik dan hier om meteen te beginnen!

Hoe kan ik manillen op Whisthub?

Als je whisthub.com ingeeft in je browser, kom je terecht op het gedeelte om te kleurenwiezen. Om te manillen moet je gaan naar whisthub.com/manille, maar je kan ook klikken op de pijltjes naast Online Kleurenwiezen om te wisselen tussen kleurenwiezen, manillen en wiezen.

Het eerste scherm dat je ziet is telkens het scherm waar je kan spelen tegen drie computerspelers. Ideaal voor een snel spelletje tussendoor! Om tegen andere mensen te spelen moet je naar onder scrollen of klikken op het pijltje omlaag. Je komt dan terecht in de lobby waar je een overzicht ziet van alle tafels. Klik op een van de open tafels om mee te spelen, of klik op Spel hosten om een nieuwe tafel aan te maken.

Moet ik een account hebben om te spelen?

Op Whisthub is het niet verplicht om je te registreren. Als je geen account hebt en je klikt op een open tafel, dan moet je enkel een naam ingeven. Je bent dan herkenbaar als anonieme speler aan het icoon . De voornaamste beperking die er is als anonieme speler, is dat het niet mogelijk is om te chatten met andere spelers.

Uiteraard is het ook mogelijk om een account aan te maken zodat je beter herkenbaar bent voor andere spelers. Klik hiervoor op Aanmelden en vervolgens op Registreren. Je kan aanmelden met Google, Facebook of met je e-mailadres. Let op! De naam die je kiest bij het aanmaken van een account is definitief en kan niet meer veranderd worden. Ook zijn dubbele namen niet toegelaten op Whisthub, waardoor de meest voorkomende namen wellicht al ingenomen zijn.

Wordt Whisthub onderhouden?

Ja! Whisthub wordt actief verder ontwikkeld en onderhouden. Het is in de toekomst de bedoeling om nog meer spellen aan te bieden bovenop manille, whist à la couleur en wiezen. Volg Whisthub daarom ook op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

Waarom staan er geen beeldjes op de kaarten?

Standaard staan er geen beeldjes op de kaarten op Whisthub en zien de kaarten er als volgt uit.

Het is echter mogelijk om een betalend abonnement te nemen op Whisthub waarmee het mogelijk is om het uiterlijk van de kaarten aan te passen. Zo wordt het mogelijk om te spelen met Franse kaarten met beeldjes. Ook wordt het mogelijk om de kaarten te rangschikken van klein naar groot.

Hoe vind ik betrouwbare spelers?

Iedereen met een account op Whisthub kan op een aantal manieren reputatiepunten verdienen. De voornaamste manier is om duimpjes te ontvangen van andere spelers. Bij het aanmaken van een tafel is er telkens de mogelijkheid om een minimumreputatie in te stellen. Op die manier kunnen enkel spelers met een bepaalde reputatie meedoen aan de tafel, en zo wordt het makkelijker om betrouwbare spelers te vinden!

Als premium gebruiker is het bovendien mogelijk om in te stellen dat er enkel betalende spelers mogen meedoen aan een tafel. Op die manier is het nóg makkelijker om betrouwbare spelers te vinden!

Hoe kan ik mijn teamgenoot kiezen?

Standaard is het de volgorde van aansluiten aan tafel die de samenstelling van de teams bepaalt. Spelers die tegenover elkaar zitten vormen zoals steeds een team. Met een premium abonnement is het echter mogelijk om de posities aan de tafel - en dus de teams - nog te wijzigen!

Waarom is er geen publieke chat?

Het is op Whisthub enkel mogelijk om te chatten binnen eenzelfde tafel, en bovendien enkel voor geregistreerde gebruikers. Op een publieke chat durven de emoties al eens hoog oplopen en dat maakt het moeilijk te modereren. Daarom is er op Whisthub gekozen om geen publieke chat te voorzien. Geen zorgen echter, door vaak genoeg met elkaar te spelen onstaan er vanzelf virtuele vriendschappen!

Ik vind Whisthub niet duidelijk!

Voor wie van manillen.online komt, is het uiterlijk van Whisthub wellicht even wennen en zal het wat tijd kosten om eraan gewoon te worden. De interface is bewust minimimaal gehouden zodat Whisthub optimaal werkt op kleinere schermen zoals een tablet of een smartphone. Probeer Whisthub dus maar eens uit op je smartphone! De website past zich automatisch aan, zodat je ook onderweg of 's avonds in de zetel nog een spelletje kan spelen!